Замислите фину и одмерену девојчицу, која само добија петице, а притом остварује запажене резултате у каратеу. Необично, зар не ? Можда онима који не познају Ирену Грујанић, ученицу VI1 одељења Змајеве школе.

Ирена је овим захтевним спортом почела да се бави када је имала 6 година. И то сасвим случајно, уз свог млађег брата, да би карате постао њена велика љубав. Тренира 4-5 пута недељно, зависно од обавеза и такмичења које има. Сваки тренинг траје око сат и по времена, а изискује како физичку, тако и менталну снагу. Добром организацијом и строгим придржавањем правилима, усклађује спортске обавезе са школом и учењем. До сада је била већ два пута првакиња Балкана, а дуги низ година је прва у држави. Освојила је око 150 медаља и 15 трофеја. Карате је постао саставни део њеног живота, и без обзира на сва одрицања, Ирена ужива у овој дисциплини. Предстоји јој напорна такмичарска сезона од марта па све до краја јуна 2024. године са битним такмичењима у земљи и иностранству.

Веома је успешна и што се тиче школе, па тако ове године учествује на такмичењима из српског језика и историје. Слободно време проводи са породицом и другарима, који су јој велика подршка. Хоби јој је цртање на папиру, као и на таблету, и има мноштво занимљивих радова. Ирена је понос разредне Сање Вујановић, али и целе Змајеве школе. Успева да постигне много тога јер има воље, вредно ради и никад не одустаје !

интервју радила: Вања Станимировић ( VI1 )