За нас, Змајевце, чућете да смо добитници награде “Ђорђе Натошевић” за најуспешнију школу у Војводини, а четврту годину заредом освајамо и шампионски пехар у области школског спорта у Срему. Поносни смо носиоци 26 Светосавских повеља у претходној школској години, две награде Фонда “Таленти”, 35 републичких награда.

Наше идеје иницирале су “Еразмус+”, “еТwиннинг” и многобројне покрајинске и републичке пројекте. Учествујемо у програму за даровите ученике “Андревље”, у раду Асоцијације ученичких парламената основних и средњих школа града Сремска Митровица. Видећете нас и као госте образовних емисија. Извели смо 13 генерација ученика који су похађали двојезичну наставу.

Змајеви наставници су сарадници стручних друштава, Завода за унапређење квалитета образовања и васпитања, аутори и рецезенти наставних материјала, педагошки саветници, сарадници Школске управе Нови Сад, аутори многобројних чланака и истраживања у области образовања и награђивани највишим одликовањима за своја постигнућа.

У ових седам деценија рада, научили смо да немогуће лако може да постане могуће и да заједно можемо све! Зато пружамо руку пријатељства сваком новом “становнику” и посетиоцу Змајеве школе, јер само уз пријатеље можемо да учимо, напредујемо и растемо!

Добро нам дошли, будући Змајевци! 🙂