Кад се уђе у учионицу бучног и живахног VI2 одељења, у трећој клупи до прозора седи тиха и мирна смеђокоса девојчица. Увек сређене фризуре, са књигама на столу, спремна за почетак часа. То је Андреа Савко.

Али, Андреа је само у школи повучена и ненаметљива. Бави се гимнастиком од малих ногу и на подијуму остварује невероватне резултате. Од треће године посветила се тренинзима у којима ужива. Своју прву медаљу освојила је са четири године, а сада их има око 60. Први пехар узела је у руке са девет година, да би их до данас било укупно 8. Бавећи се спортском гимнастиком, обишла је многе градове наше земље, Београд, Нови Сад, Суботицу, Инђију, Руму, Оџаке и донела многа одличја. Највећи успех остварила је са својом групом Gym022 у Румунији где су освојили друго место, сребрну медаљу и пехар.

План јој је да остварује све боље резултате на овом пољу, а животна жеља да се једног дана нађе на Европском првенству у гимнастици. Успева да избалансира школске обавезе са тренинзима и да буде одличан ђак. Учествовала је и на такмичењима из српског језика и математике. Слободно време проводи са породицом и другарима, а они су јој и највећа подршка у свему. Андреи желимо пуно среће на даљим такмичењима из гимнастике и да оствари свој сан и покори Европу!

Интервју радила : Теа Станојевић VI2