Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста уручио је данас награде „Таленти 2023“ најуспешнијим даровитим ученицима и њиховим менторима са територије АП Војводине за врхунске резултате које су постигли на такмичењима у земљи и иностранству у области науке, технике, уметности и језика школске 2022/2023.године.

Међу најуспешнијим ученицима и менторима Војводине заслужно су се нашли и Змајевци, Михајло Црнојакић и Душан Прокић и њихови ментори Бранислава Блајваз и Љиљана Митровић.

Михајло Црнојакић, ученик седмог разреда, је под менторством наставнице физике Браниславе Блајваз, у претходној школској години на Државном такмичењу из физике, које је одржано у Пожаревцу, освојио прву награду и тиме стекао услов за лауреат у области науке-физика. Душан Прокић, ученик осмог разреда, је свој максимум у претходној школској години остварио на Државном такмичењу из историје одржаном у Лесковцу за које га је припремала наставница Љиљана Митровић, и заслужно понео лауреат из области наука-историја.

Покрајинска влада преко две и по деценије традиционално награђује најуспешније  даровите ученике и ученице са територије АП Војводине, у циљу одавања друштвеног признања, подстицања даровитости код младих и промоције правих вредности. Ове године је седморо даровите деце добило специјалне награде, њих 86 је добило награде, а 320 похвале, награђено је и 85 ментора. Уручене награде су се састојале од диплома и новчаног дела.