Међународни Дан волонтера обележава се традиционално 5. децембра. У нашој школи, волонтерска секција постоји већ годинама, па је овај дан био резервисан за дружење и радионице у којима смо уживали.

Угостили смо наше бивше ђаке-волонтере, а сада средњошколце, који су дошли да нас подрже. Такође, част нам је била да са ученицима ОШ “Слободан Бајић Паја” поделимо своја искуства.

Реч волонтер потиче од латинске речи “волунтариус”, што значи “онај који помаже добровољно и бесплатно”. Змајевци се труде да највећу и хуманитарну секцију унапреде и усаврше.

На нивоу интегрисане школе, ове године има више од 100 вредних чланова. Они помажу својим вршњацима да савладају градиво, пружају подршку онима који се теже социјализују, као и деци која имају проблем са језичком баријером. Резултати су видљиви и у матичној школи, као и у подручним одељењима у Јарку и у Шашинцима. Волонтери радо учествују и иницирају многе хуманитарне акције, од којих је најпознатија и најдуже траје “Чепом до осмеха”. Иако се каже да је волонтеризам бесплатан, својим радом и залагањем оплемењују и друге и себе. Сто више љубави дају, више им се враћа.

Неколико ученика је представило рад ове секције, рекли су зашто су јој приступили и шта све подразумева бити волонтер. Након тога, у креативној радионици учесници су правили украсе, честитке, играчке са новогодишњим мотивима и показали колико су маштовити.

Срећан Дан волонтера са жељом да их сваке године буде све више ! ❤️