На свечаној академији поводом обележавања школске славе – Светог Саве, у Скупштини града Сремска Митровица организована је традиционална додела Светосавских повеља најистакнутијим ученицима и њиховим менторима за постигнуте резултате на републичким и међународним такмичењима и смотрама у протеклој, школској 2022/2023. години.

Међу 120 лауреата овог престижног признања нашло се и 26 Змајеваца чије смо успехе славили из области природних и друштвених наука као и на спортким теренима.

Подсетимо, за постигнућа на пољу математике награђени су Михајло Црнојакић, Страхиња Вујановић, Александра Думанчић, Николина Дугошија и Огњен Ђукић. Црнојакић је добио повељу и из физике, а на пољу друштвених наука, награда је уручена Душану Прокићу за историју.

Спортисти Змајеве школе су већ годинама најбројнији када је реч о медаљама и трофејима, због чега је школа још једном добила титулу најуспешније у школској 2022/2023. години. Светосавкса признања су уручена женском баскет тиму, Теодори Милошевић, Ирини Андријашевић, Ањи Бојковић и Николини Поповић, затим пливачу Бошку Ђекићу и шахисти Луки Добрићу. Признања су припала и каратисткињама Анђели Перовић, Миони Мурић и Ирени Грујанић, џудисти Славку Лончаревићу и атлетичару Рељи Милетићу.

Светосавске награде уручене су учитељицама Драгани Стојковић, Верици Батричевић – Предић и Маријани Тотовић, затим наставницама математике Звездани Симић – Куриџа и Милици Кобаш, наставници физике Бранислави Блајваз, наставници историје Љиљани Митровић, као и наставницима физичког и здравственог васпитања Јоци Копчићу и Дејану Козељцу.