У Културном центру “Брана Црнчевић” у Руми, данас су уручена признања Савеза за школски спорт Срема најбољим основним и средњим школама Сремског округа за протеклу школску годину.

Најуспешнија основна школа Срема је ОШ “Јован Јовановић Змај”- Сремска Митровица са освојених укупно 1296 поена, од чега је само учешће пионирки на домаћој и међународној сцени Змајевцима донело 1039 бодова и убедљиво прво место на листи.

У конкуренцији средњих школа признање уручено Митровачкој гимназији.

Додели награда присуствовао је председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић, који је том приликом нагласио важност школског спорта, додајући да свако признање повећава самопоуздање код деце. Он се захвалио наставницима који раде са децом, јер је школски спорт, како је навео, веза између тог такмичарског и професионалног спорта. Осим тога, према његовим речима, велика пажња усмерена је на децу која спортске вештине савладавају у мањој мери, али им је дата могућност да схвате да ће неке спортске активности допринети да се осећају боље, самим тим и да унапреде здрав стил живота.

Како је саопштено, све школе из седам сремских општина учестовале су у школским спортским такмичењима у 2022/2023. години, а више хиљада ученика надметало се у укупно девет спортских грана.