Велико ангажовање и успеси на пољу природних и друштвених наука, као и у области спорта у школској 2022/2023. години, донели су Змајевој школи чак 26 добитника Светосавских повеља.

Михајло Црнојакић носилац је три признања, за математику и физику, на основу пласмана на Математичком такмичењу “Мислиша” – републички ниво (прво место), Математичком турниру – Првенство основних школа Републике Србије (треће место) и
Државном такмичењу из физике (прво место)

Награде за освојено треће место на Математичком турниру добили су Страхиња Вујановић и Александра Думанчић, а за постигнућа на Математичком такмичењу “Мислиша” награђени су Николина Дугошија (прво место) и Огњен Ђукић (треће место).

Душан Прокић добитник је Светосавске повеље за освојену прву награду на Државном такмичењу из историје.

У области спорта, заслужена признања припала су женском баскет тиму, Теодори Милошевић, Ирини Андријашевић, Ањи Бојковић и Николини Поповић, за прво место на Првенству Републике Србије у баскету 3х3 и треће место на Међународној школаријади за ученике и ученице до 15 година у Бразилу.

Повељу добијају и пливач Бошко Ђекић, као другопласирани на Првенству Републике Србије за ученике основних школа, као и шахиста Лука Добрић, за освојену другу награду на Првенству Србије за младе шахисте, до осам година старости.

Змајевке Анђела Перовић, Миона Мурић и Ирена Грујанић понеће Светосавску награду за освојене медаље на Школском првенству Србије у каратеу, а Славку Лончаревићу припашће повеља за треће место на Првенству Србије у џудоу.

Међу лауреатима је и Реља Милетић, као трећепласирани на Републичком такмичењу у атлетици.

За ангажовање и несебичну помоћ у раду са овим ученицима, Светосавске награде припашће и њиховим менторима, учитељицама Драгани Стојковић, Верици Батричевић – Предић и Маријани Тотовић, затим наставницама математике Звездани Симић – Куриџа и Милици Кобаш, наставници физике Бранислави Блајваз, наставници историје Љиљани Митровић, као и наставницима физичког и здравственог васпитања Јоци Копчићу и Дејану Козељцу.

Свечана академија и додела Светосавских награда биће уприличене
у петак, 26. јануара 2024. године, у Скупштини Града Сремска Митровица, са почетком у 12 часова.