Последња у низу “Чаробних среда” током којих су Змајевци будуће другаре, предшколце сремскомитровачких вртића, упознавали са школским животом, претворена је у прави мали фестивал науке.

На часу занимљиве географије изучавали су најважније карактеристиле планете и откривали најскривенија места на мапи великих континената и морских дубина, да би се потом нашли у друштву најпознатијих историјских личности и најзнаменитијих представника науке, а касније и сами опробали у научним експериментима.

Међу будућим Змајевцима стасава и нова генерација глумаца и рецитатора, јер се могло чути и видети колико вешто баратају стиховима и како се сналазе у ситуацијама када речи треба заменити говором тела. А бројеви? То ће за њих бити један занимљив пут кроз језик симбола, који ће моћи да користе на коју год страну света да крену.

Не крију трему због великог животног корака који ове јесени праве уласком у школу, али су у старијим Змајевцима сигурно пронашли нове другаре који ће им помоћи да сигурно крену у нове подухвате.