Свечаном приредбом, под слоганом “Овде расту пријатељства”, Змајева школа обележила је 69 година рада.

Кроз историју пријатељстава, која су се, уз велике научне и спортске резултате, као и стваралаштва у уметности, неговала међу Змајевцима, публику су водили ученици од првог до осмог разреда.

Песмом, игром, освртом на стихове великих писаца и делима, која су изашла из пера наших колегиница Јоване Влаовић и Дајане Николовски, деца Змајеве школе подсетила су присутне на дане детињства и начине на које су се некада склапала и неговала другарства.

Добродошлицу гостима пожелела је директорица школе Соња Туцаковић уз поруку да је најважније да научимо децу како да постану добри људи, који ће бити окружени правим пријатељима. “Треба да им говоримо да не ходају иза нас, јер их можда нећемо видети. Не треба да журе испред, јер их можда нећемо стићи. Ходајмо једни поред других и држимо пријатеља чврсто за руку. Пријатељи ће нам дати потпуну слободу да будемо баш оно што јесмо”, истакла је Туцаковић.

Свечана прослава рођендана Змајеве школе уприличена је у Амфитеатру више Педагошке школе, а претходна два дана, Змајевци су славили на Фестивалу науке и на спортском терену у оквиру турнира у малом фудбалу “3на3”.
Снимак приредбе можете да погледате на следећем линку:
  1.  
https://youtu.be/VxFPcy3b7dM?si=7kogRaTqF4Usl79n