Змајевци из подручног одељења у Јарку посетили су Бусије, приградско насеље општине Земун. Разлог за то јесте жеља да виде како су се њихови дојучерашњи другари из клупе, Тодор и Ана Зорица, снашли у новој средини.

Тодор и Ана су били ученици ОШ “Јован Јовановић Змај”, подручно одељење у Јарку, до 22.12.2023. године када је њихов отац, свештеник Драган Зорица добио нову парохију у Бусијама и из тих разлога се породица преселила у ово место. У знак подршке старим другарима и жељи да им буде успешан наставак школовања у новој средини, Змајевци из Јарка одлучили су да их посете.

“Пре свега нас је отац Драган одвео до цркве “Свете браће Ћирила и Методија”, која припада његовој новој парохији. Од њега смо чули веома занимљиве информације о настанку и прошлости ове светиње. Наша деца су заједно са свештеником отпевала пар песмица које су заједно вежбали док је отац Драган водио црквени хор у нашем селу. Заједно смо се присетили ових прелепих момената. Дружење је почело у дому свештеника и његове супруге Јоване који су нас срдачно дочекали са својом децом-Тодором, Аном, Матејем, Симеоном и Георгијем, а настављено у просторијама ОШ “Бранко Радичевић”, уз добродошлицу директорице Дивне Атлагић”, препричава за школски сајт учитељ Ђорђе Вукосављевић. Према његовим речима, ученици и родитељи су показали велико интересовање за начин живљења свештеникове породице у новом окружењу. Породица је одлично прихваћена, а нарочито њихова деца у школи, Ана у другом разреду код учитељице Миланке Чабрило и Тодор у четвртом разреду код учитељице Милице Видановић. Отац Драган је нови вероучитељ у овој Основној школи.

Сусрет другара из Јарка, Аниних и Тодорових другара је био дирљив и пун емоција. Сам сусрет је показао колико је живот леп, а другарство никад не престаје, без обзира колико смо далеко једни од других и у каквим срединама живимо. Деца су деца, свуда и на сваком месту. Дружење је протекло мирно, на велико задовољство свих учесника. “Постигнут је договор да се до краја школске године организује сусрет пријатељства чији ће домаћин бити наша школа у Јарку. Подршку нам је у свему пружила и наша директорица Соња Туцаковић на чему смо јој сви захвални”, поручује учитељ Ђорђе.