Државне школске шампионке у баскету 3х3, наше Змајевке, Ања Бојковић, Ирина Андријашевић, Теодора Милошевић и Николина Поповић, заједно са професором Дејаном Козељцем, приводе крају припреме пред пут на Светско првенство у Рио де Жанеиру.

Тим поводом јуче је у Змајевој школи одржан родитељски састанак, којем је присуствовао и Предраг Шошкић, стручни сарадник у Савезу за школски спорт Србије, а како би се што боље организовао боравак наше селекције у Бразилу, од 19. до 27. августа.

Имена ових девојака већ су позната спортској јавности с обзиром на то да подједнако успешно граде каријеру у ЖКК “Срем”, представљају школу из које долазе, град који је познат по богатој спортској традицији, а имале су прилику да спортски потенцијал прикажу и на неколико међународних турнира и кампова.

Светско школско првенство у Рио де Жанеиру ове године окупља представнике 49 земаља у 18 спортова. Церемонија отварања популарне “Школаријаде” је у недељу, 20. августа. Наше баскеташице на терен излазе првог дана такмичарског програма, у поднедељак, 21. августа. Очекује их надметање са још 12 земаља света, али нема сумње да ће показати изузетну игру као што су то чиниле и до сада и да ће из Бразила понети само лепе успомене.