Светски дан оралног здравља се сваке године обележава 20.марта. Тога дана се подстиче развијање свести о важности оралног здравља, јер се правилном оралном хигијеном постиже заштита од бактерија, настајања каријеса, зубног каменца, лошег задаха и крварења десни. Ови проблеми се рефлектују на здравље целог организма, па је јако важно да децу у раном узрасту научимо да воде рачуна о млечним зубима, јер брига о зубима, осим што ствара добре навике, кључна је за касније стање усне дупље.

Ученици II и IV разреда наше школе у Шашинцима су са својим учитељицама Јеленом Радивојевић и Слађаном Новотни низом активности обележили овај важан датум. Најпре су на часу Физичког васпитања одгледали презентацију „Здрави и јаки зуби чине осмех срећним“, а након тога су дискутовали о добрим хигијенским навикама уста и важности оралне хигијене. Како би своје идеје и ставове поделили и са осталим ученицима, израдили су плакат који су истакли у холу школе.

На часу ЧОС-а ученици су погледали видео презентацију правилног прања зуба, након које је уследио практични део онога што су научили. Сваки ученик је по упутству из презентације правилно опрао зубе, а старији ученици и они који су већ раније прошли сличне радионице су са великим задовољством помагали вршњацима. На крају су се сви добро забавили, понешто научили и имали чисте зубе и задовољне осмехе!