20. марта 2022. године одржано је окружно првенство у шаху у ОШ”Слободан Бајић Паја” у Сремској Митровици са почетком у десет часова. На појединачном првенству учествовало је укупно 130 ученика од првог до осмог разреда, а на екипном укупно седам екипа. Играло се по Бергеревом систему са по петнаест минута по ученику.

Дисциплинованост је једна од врлина сваког шахисте. Изузетан је осећај бити присутан на једном оваквом такмичењу. Ученици током игре приликом било какве потребе за интервенцијом шаховског судије, заустављају сат и стрпљиво чекају судију да донесе пресуду и унесе у записник. Почетак партије почиње руковањем и исто се тако завршава. У холу испред учионица се партије потом анализирају. Многи то раде и без табле и шаховских фигура, играјући партију у глави поново “наслепо”. Тако анализирају кључне тачкре у партији заједно са својим шаховским тренерима.

Овај пут је прво место у категорији четвртих разреда освојио наш ученик Васић Михајло, а у категорији петих разреда, друго место је освојио Филип Несторовић. Оба такмичара иду даље на републичко такмичење које ће се одржати у Пазови. Пожелимо им пуно среће и успеха на даљем такмичењу! На републичко такмичење није прошао даље ученик петог разреда Немања Немет и њему желимо више среће догодине.