1. АКТИВНОСТ: 4.10. 2017. одржан је сусрет с песникињом Горданом Југовић. Она је, желећи да улепша дан нашим ученицима, радионицу одржала и у Сремској Митровици и у школи у Јарку!

      

 

2. АКТИВНОСТ: ,,Подршка из моје околине”- радионица коју је водила психолог Љиљана Дудић.

Циљ ове радионице је била забава, добро расположење и развијање добрих и позитивних емоција међу учесницима. Заиста је било једно ново и лепо искуство…

Припрема полигона за прву игру

 

Прва игра је подразумевала да две ученице поставе ограду од књига и да се у средини насумично поставе књиге. Циљ игре је да један учесник има затворене очи, а други га наводи тако да не нагази књигу… Кроз забаву и игру смо добили поруку да треба да будемо једни другима подршка!

Друга игра је поразумевала да нацртамо смајлија који нас представља и постављамо по обиму цртице различитих дужина и поред њих пишемо имена оних који су нам највећа до оних који су нам најмања подршка.

Трећа игра је била “Ја сам ок, ти си ок”! Ова игра се игра у пару и циљ ове игре је да једни другима држимо руку и пишемо на папиру “Ја сам ок, ти си ок” и тако развијамо свест о томе да је најлепше размењивати позитивне емоције…

Радионица ми се јако свидела, лепо смо се дружили. Ипак, поуке са радионице су оставиле снажан утисак на мене!

Давид Несторовић 8-1

 

3. АКТИВНОСТ: Спортске активности Турнир у малом фудбалу за 6. разред

Дана 4.10. одржао се турнир у фудбалу за шесте разреде поводом Дечијe недељe. У турниру су учествовали сви разреди те генерације а то су VI-1, VI-2, VI-3 i VI-4.

Прву утакимицу играо је разред VI-3 против VI- 4. Резултат је био 0-0

Другу утакмицу играли су VI-1 и VI-2,  победу је однео разред VI-2 резултатом 5-0

Трећу утакмицу одиграли су резреди VI-1 и VI-4, резултат је био 2-0 за VI-4

Следећа утакмица се завршила победом VI- 3 са резултатом 1-0, против VI-3 играо је разред VI-2

Утакмица у којој су учествовали разреди VI-1 и VI-3 завршила се резултатом 1-0 и победу је однео разред VI-3

Последњу утакмицу играли су разреди VI-2 и VI-4 победу је однео разред VI- 2 резултатом 2-0

Након тога су се бројани бодови које су разреди освојили током турнира и победу је однео разред VI-3 са 7 бодова, ученици из одељења VI-2 имали су 6 бодова што је био довољан број бодова за друго место , претпоследњи је био разред VI-4 са 4 бода и последнји са 0 бодова били су ученици из разреда VI-1. Неки ученици нису заблистали на овом спортском догађају, али су их њихови другари из разреда бодрили да остваре што бољи резултат!

 

Тамара Стевић и Ивона Лајић VII- 1