Сваке године 21. марта организује се “Дан шарених чарапа”. Људи широм света 21.3. ће носити шарене или различите чарапе у знак подршке особама са Дауновим синдромом. Они учествују у активностима и догађајима за подизање свести јавности како би створили глобалну свест о различитостима међу људима, толеранцији, инклузију и добробити људи са Дауновим синдромом. Дан особа са Дауновим синдромом први пут је обележен 2006. године у великом броју земаља а Генерална скуштина Уједињених нација је 2012. године 21. март прогласила за Светски дан особа са Дауновим синдромом.

У нашој школи ће се у библиотеци на 3.,4. и 5. часу 21.3. одржати трибина и погледати филм ” И ја постојим” Игора Чолака ( који говори о деци и људима са Дауновим синдромом). Трибину ће водити ученици из Вршњачког тима и Ученичког парламента и психолог школе Љиљана Дудић.

Тим за инклузију је припремио кратак материјал који се може користити за чос од 1. до 8. разреда.

У уторак 22.3. 2022. у 11.30 ученици четвртог разреда имаће дружење са децом из Пчелице, будућим првацима и ученицима из ШОСО “Р. Поповић”. Том приликом учиће се толеранцији међу њима.