Сваки инструмент представља свет за себе и има одређене карактеристике. Тако је флаута префињеног, одмереног и благог звука. Али може да буде и оштра, темперамента и весела, зависи шта хоће да нам каже. Ове особине дели и Уна Бркљач из V2, па није чудо што свира баш флауту.

Као мала, прво је свирала синтисајзер и гитару за децу, музика ју је одувек занимала. Међутим, када је на телевизији видела и чула флауту, била је очарана њеним звуком и знала је да је то прави инструмент за њу. Од пете године креће на часове флауте, а у седмој уписује Музичку школу. Од тада крећу њени успеси и не види им се крај. Посећује многе градове са својом групом и осваја бројне награде. Обишла је Шид, Руму, Бачку Паланку,  у региону учествовала на такмичењу у Хрватској. Најчешће наступа у Београду где је освојила прво место на Републичком такмичењу. Најдраже су јој награде из Ваљева јер је тамо 2023. године била лауреат, а ове и лауреат и апсолутни победник.


Члан је Дечије филхармоније, а ове године је са њима наступала и као солиста. Са митровачким  тамбурашким оркестром свирала је више пута, а прошле године заједно учествују на Змајевим дечијим играма у Новом Саду. Добитник је две Светосавске повеље за музику. У наредном периоду чекају је многи наступи и такмичења, а најпре Азањац у Београду. Одличан је ђак, а успева да стигне и на такмичења из српског језика, биологије и других предмета.

Каже да је све ствар добре организације, па нађе времена за дружење и друге активности. Некада је играла фолклор и тренирала одбојку. Сада ужива у читању романа, посебно оних модерне тематике, о животу тинејџера. Са другарицама прави накит од перлица, време проводе на креативан и забаван начин.

Уна је свестрана девојчица, чија је жеља била да буде психијатар. Ипак, волела би да се музиком бави професионално и да јој то буде животни позив. Шта год да одабере од ова два занимања, сигурно је да ће дотаћи и излечити душу многима. Може имати и обе каријере, јер је заиста чудесна!