Поводом Међународног дана безбедног интернета, који се сваке године обележава 6.фебруара, 75 Змајеваца прошло је обуку на тему како заштити себе и друге на друштвеним мрежама и различим платформама.

На иницијативу Ученичког парламента и Вршњачког тима школе, у свечаној сали су се окупили представници одељења од петог до осмог разреда, како би се упознали са националном платформом “Чувам те”, где су смештени сви садржаји намењени превенцији насиља која укључују децу, а посебно сегментом који се бави безбедном употребом интернета. Они су уједно и прва ученичка група која је прошла тестирање и добила званичне сертификате Министарства за познавање правила безбедног претраживања, чувања електронских садржаја и понашања на друштвеним мрежама.

Планирано је да се поменута обука спроведе унутар свих одељењских заједница, како би се подигла свест младих да постоје методе којима се свако од њих може супротставити било ком виду насиља, као и место где могу наћи све информације које се тичу врсте насиља и поступања у различитим ситуацијама.

Предавање на тему безбедности на интернету данас су одржали и припадници Министарства унутрашњих послова, који су ученицима пренели досадашња искуства у сузбијању високотехнолошког криминала.

Чланови Вршњачког тима су, заједно са психологом школе Љиљаном Дудић, урадили плакат који ће Змајевце, али и госте школе, свакодневно подсећати на интернет бонтон.