Природне науке одувек важе за тешке и захтевне. Морате бити вредни и марљиво радити, али ипак је потребно имати и дара да би се њима бавили. Са “жицом” за природњака родио се Михајло Црнојакић, ученик VII1, који своје знање стално унапређује.

Од поласка у први разред, заинтересовао се за математику. У другом разреду осваја друго место на математичком такмичењу Мислиша, и то ће бити прва у низу његових награда. Отада се све више труди и посвећује математици, мада је одличан ђак и има петице и из осталих предмета. Од шестог разреда сусреће се са још једном природном науком, која ће га још више заинтересовати. То је физика и њој се потпуно посвећује. Кад дате све од себе, резултати не могу изостати, па тако Михајло постаје првак државе као ученик шестог разреда и на Републичком такмичењу из физике у Пожаревцу осваја прво место.

Посредством такмичења, обишао је још и Београд, Јагодину, Крагујевац. Ове године прошао је школски и општински ниво, тако да се очекују даљи успеси. До сада је освојио две Светосавске повеље из математике и једну из физике. Даљи планови везани су за ширење знања из физике, а уз њега је породица, као и наставница и менторка Бранислава Блајваз, која му пружа несебичну подршку. Слободно време проводи дружећи се са својим вршњацима, а рекреативно игра фудбал у којем ужива. Да математика и физика нису баук, доказао је Михајло и надамо се да ће његово будуће занимање имати везе са овим примењеним наукама.


Новинарска секција