Наставници ОШ “Јован Јовановић Змај”, у склопу стручног усавршавања, боравили су на Сајму “Нове технологије у образовању”, који је, од  9. до 11. фебруара, одржан у Београду. Акценат приредбе и ове године био је на стицању сазнања о употреби различитих информационо – комуникационих технологија за што боље образовање ђака.

Посебно интересовање владало је употребу интерактивног пода , који већ има примену у раду са децом која нису укључена у редован систем образовања, а подједнако може да се користи  и у редовној настави.

 

                       

 

Велику пажњу привукло је и неколико модела тродимензионалног штампача, који као резултат производи предмет по унапред направљеном рачунарском моделу.

 

                            

 

С обзиром на то да је употреба мобилног телефона одавно постала саставни део живота сваког школарца, на стручним скуповима могле су се чути идеје како да се поменути уређаји  укључе у образовне сврхе.

 

                            

Змајева школа увелико користи смарт табле у настави, а многи учитељи и наставници своје часове обогаћују бројним презентацијама и допуњују садржајем са интернета.  Очекујемо да ће нове информације и искуства до којих смо дошли, бити имплементирани у даљи рад са нашим ученицима.