Од 4. 10. 2021. до 8. 10. 2021. и у нашој школи ће бити реализоване различите активности поводом Дечје недеље. План активности можете погледати на ниже наведеној вези! x

План Дечје недеље у Сремској Митровици

Првог дана Дечје недеље одељење 5-3 је писало песму о породици! Касније, на часу Музичке културе они ће смислити и мелодију коју ћете, сигурно, моћи да послушате на нашим страницама. За сада, можете да видите текст и фотографију наших ученика!

ЖЕЛИМ ДА РАЗУМЕШ

ЖЕЛИМ ДА РАЗУМЕШ

Потреба за разумевањем код детета је велика. Некада не зна да је изрази на прави начин. У понедељак, 4. 10. 2021. првог дана Дечије недеље, ученици првих и других разреда су на платоу испред школе покушали цртежима да искажу ту своју потребу а ученици четвртих разреда су на исту тему писали састав или цртали. Како је то изгледало можете погледати овде.

Ученици трећих разреда су израђивали беџеве на поклон првацима поводом пријема у Дечји савез.



“ХРАНОМ ДО ЗДРАВЉА”

Ученици 5/1и 5/2  обележили су Дечју недељу ,, сланишима и слаткишима” које су правили са мамама, бакама или сестрама у својим кућама, а затим су почастили своје другове из разреда на великом одмору. Ту су пројице, пите, кифлице, разни колачи, али и рецепти  за знатижељне. Пријатно! 

dav

КОЛИКО ПОЗНАЈЕМ ЕНГЛЕСКИ

У току Дечије недеље, осми разреди су истраживали трендове у уметности, музици и моди. Користећи мобилне телефоне долазили су до занимљивих података које су обогатили видео линковима и фотографијама. Сва своја запажања су поставили у Гугл учионицу. #English+IT= fun

ОТКРИВАМО ПИСЦЕ ДЕЛА

Да ли бисте ви могли да погодите? Шестацима није било лако али су се добро забављали уз квиз ” Откривамо писце дела”. Вештим питањима наставница српског Александра Новаковић, је успела да у разреду 6-4 подстакне такмичарску атмосферу и да на интересантан начин ученике постакне у откривању идентитета појединих књижевних дела. Квиз је одржан други дан Дечије недеље у уторак, 5.10.2021. године.

ДЕЧЈА НЕДЕЉА У ЈАРКУ

Током целе Дечије недеље ученици нижих разреда су уживали у предвиђеним активностима. Спојили смо лепо и корисно, игру и учење како да бринемо једни о другима и уживамо што више у времену које проведемо са нашим ближњима.

У понедељак су учениви првог и другог разреда својим занимљивим креацијама украсили бетонско игралиште са увек актуелном темом “Желим да разумеш”, док су ученици четвртог разреда радили ликовне радове и писали саставе на ту тему. По завршетку је све изложено на паноу у учионици. Како је то изгледало можете видети и сами:

На нашу велику жалост због епидемолошке ситуације, ученици из Бешенова нису дошли на “Спортски сусрет”. Жељно их ишчекујемо у некој другој прилици када то дозволе епидемиолошке мере.

У међувремену одржан је турнир ученика “Између две ватре” за све ђаке од првог до четвртог. Показало се да ова стара игра није никад изгубила своју драж. Играло се жестоко, поштована су правила игре а уживали су и ђаци и учитељи.

Да бринемо о другима је нешто што учимо кроз цео живот. Из тих разлога негујемо акције у којима се прикупља помоћ за социјално угрожене у виду средстава за хигијену, играчака, школског прибора, а за оне који воле да читају и уживају у писаној речи мало смо попунили фонд библиотеке акцијом прикупљања књига.

Дружили смо се са кућним љубимцима, бакама и декама, са родитељима правили колаче, маскирали…

У свету принцеза, медведа, суперхероја…
У загрљају породице