Крајем септембра месеца 2023. године састављен је план активности за овогодишње обележавање Дечје недеље под мотом ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦЕ СРБИЈЕ  и све активности су у потпуности и успешно реализоване.

У понедељак 2.10.2023. Дечија недеља виших разреда је отворена израдом паноа о правилима понашања у школи. Ученици 7. и 8. разреда су се на часу информатике  забавили уз нови програм Pixel Art, а на часу хемије су се бавили „слатком хемијом“ тј.  хемијом у кондиторским производима. Од физичких активности је организовано такмичење у куглању, а није изостало ни такмичење из географије. Ученици 8. разреда су урадили интервју у склопу професионалне оријентације и теме „Моје будуће занимање“.

У уторак 3.10.2023. ученици су се још једанпут присетили Конвенције о дечијим правима и направили пано на ову тему. Бавили су се примењеном физиком и такмичили из немачког језика. Упознали су се и са Националном платформом „Чувам те“ и превентивним мерама у спречавању вршњачког насиља.

Среда  4.10.2023. је била предвиђена за разоноду и креативност коју су ученици исказали правећи лутке од варјача, а њихови радови су изложени у холу школе. Такође, најбољи литерарни радови на тему „Мостови међу генерацијама“ су изложени на паноу. Турнир у одбојци и музички тобоган су успешно реализовани трећег дана обележавања.

У четвртак 5.10.2023. ученици виших разреда су на својим телефонима инсталирали апликацију „Трчим за школу“ и сви заједно су успешно истрчали 16км. Ученици 8. разреда су писали глагољицом, првим словенским писмом, а оргнизован је и турнир у шаху.

У петак 5.10. 2023. уприличена је изложба ликовних радова на тему овогодишњег мотоа. Организовано је такмичење из енглеског језика. Ученици 7. разреда су урадили интервју са старијим генерацијама и тиме сазнали како је у њихово време изгледало школовање.

  • У току трајања Дечје недеље организована је и хуманитарна акција прикупљања школског прибора и биће усмерена на ученике којима то буде потребно.
  • Све активности су пропраћене и забележене фотографијама које можете видети испод.