Ученички парламент Змајеве школе има веома значајну улогу у заступању интереса свих ученика у школи, као и у доношењу одлука које ће непосредно, или посредно утицати на побошање атмосфере и школског живота.

Кроз развој колективног односа и изградњу партнерства са наставницима, стручним сарадницима, директором и другим органима школе, ученици, путем овог удружења, могу несметано да искажу своје потребе, препознају различите проблеме и спремније реализују пројекте и подухвате који су значајни, како за њих, тако и за читаву школску заједницу.

Ученички парламент у Змајевој школи чине ђаци седмог и осмог разреда, којима су одељењске заједнице дале највећу подршку и указале највише поверења. У школској 2023/2024. години, на основу прикупљених гласова, за чланове Ученичког парламента су изабрани:

 VII1: Мила Гуслов, Кристина Малешевић

VII2: Ања Вељановски, Маша Мошић, Тања Николић

 VII3: Нађа Јеленковић, Марија Ристић

 VII4: Владимир Чичић, Јована Јеремић

 VII5: Немања Јагодић, Јелица Јовановић

VIII1: Јована Гарчевић, Андреа Месарош

VIII2: Ивана Копчић, Теодора Милошевић

VIII3: Игор Ранисављевић, Александар Милошевић

VIII4: Милица Милановић, Ивона Милошевић, Ленка Поповац

VIII5: Софија Стојшић, Амелија Вулетић

VIII6: Николина Поповић, Ена Бараћ

VIII7: Душан Моцоња, Сретен Ралић

Проширени састав: Горан Симовљевић, Богдан Трисић, Катарина Лукић, Анђела Марић, Марија Вулетић, Максим Гуслов, Марко Ромаков, Лука Дудић

Председник: Јована Гарчевић

Заменик: Ивана Копчић

Представници Парламента су укључени у рад стручних органа и тимова школе, а ученице осмог разреда Ивана Копчић и Софија Стојшић представљају Змајеву школу у Асоцијацији ученичких парламената основних и средњих школа на територији Града Сремска Митровица.

Leave a Reply