У протеклој седмици, када се обележава Међународни дан броја “Пи”, математичка такмичења у Змајевој школи обележио је и рекордан број учесника, више од 250.

Чак 205 Змајеваца, од првог до осмог разреда, такмичило се у “Мислиши”, док је готово 50 њих учествовало у “Кенгуру”, што је математику вратило међу предмете за које влада интересовање.

Реч је о такмичењима националног и међународног нивоа, чији је циљ популаризација математике и природних наука, кроз решавање логичких проблема и комбинаторних задатака. Осим тога, ученик, уз знање које је усвојио на редовној настави и кроз додатни рад, показује и степен разумевања текстова. Сваки од задатака има пет понуђених одговора, од којих је само један тачан, а груписани су у три степена тежине и неопходно их је решити у предвиђеном временском оквиру.

Док чекамо резултате са оба математичка турнира, треба подсетити да је Змајеву школу прошле године у финалу “Мислише” представљао Огњен Ђукић, освојивши прву награду.

Овогодишње финале такмичења “Кенгур без граница” очекује се почетком јуна, а наредни, републички ниво за “Мислишу” је планиран 7. маја.