Основна школа “Јован Јовановић Змај” 24. новембра слави 69 година постојања и рада, а дан уочи свог рођендана, ова образовна установа отворила је врата за све суграђане на Фестивалу науке, који је могима дао прилику да завире у свет савремених достигнућа и занимљивих огледа и пре него што те области постану део редовног наставног садржаја.

Матеј Вуруна, ученик одељења V4, са овог Фестивала носи само позитивне утиске: “Овај Сајам је одлична прилика да ми, Змајевци, покажемо како учимо кроз игру. На сајму су експерименти из математике, хемије, биологије и физике. Можете направити свећу, геометријска тела од сламчица, или гледати кроз микроскоп. Желели смо да покажемо да и наука може бити забавна”.

Фестивал науке је и ове године подржала Градска управа за образовање Града Сремска Митровица, а прилику да учествују у научним радионицама, осим ђака школе, имали су и они који већ дуги низ година прате рад Змајеваца и сведоче бројним признањима за досадашње залагање у образовању младих.

Соња Туцаковић, директорица Змајеве школе, истакла је да је пред том образовном установом велики јубилеј, али да то Змајевцима даје мотив више да наставе са истим ентузијазмом како су то чинили и претходних 69 година: “Седам деценија са поносом носимо име највећег творца српске поезије за децу Јована Јовановића Змаја, те смо и ове године одлучили да, заједно са свим нашим пријатељима и сарадницима, обележимо датум који је од изузетног значаја за нас. Ово је уједно и захвалност свима који цене наш рад и залагање у едукацији деце, радују се сваком нашем успеху и са нама славе сваку награду”, нагласила је Туцаковић.

Она је најавила да ће на сам дан рођења песника Јована Јовановића Змаја, у петак, 24.новембра, бити уприличена свечаност у амфитеатру више Педагошке школе са почетком у 18 часова.