Дан породице, 15. мај, ове године биће обележен заједничким концертом ученика ОШ “Јован Јовановић Змај” и Музичке школе “Петар Кранчевић”.

Планирано је да отворени простор Змајеве школе буде претворен у прави музички пикник за родитеље и пријатеље, на ком ће и они моћи да се опробају у музичко – сценским перформансима. Задатак посетилаца је да на концерт понесу ћебе, столице, омиљене грицкалице и добро расположење, и да, уживајући у наступима аутора и извођача различитих музичких жанрова, бар на кратко, у једној породичној атмосфери, ужурбаност свакодневице оставе иза себе.

Биће то прилика да се још једном укаже на значај породице као најјачег стуба у сазревању сваког појединца и на важност добрих породичних односа, који се негују кроз заједничке активности, породичне приче и анегдоте, разумевање, међусобно уважавање, подршку и неизмерну љубав.

Концерт, који две школе организују у сарадњи са Асоцијацијом ученичких парламената основних и средњих школа Града Сремска Митровица и Градском управом за образовање, отвара валцер ученика осмог разреда Змајеве школе, чланова Ученичког парламента.

У случају лошег времена, цео догађај ће бити премештен у хол Змајеве школе.

Почетак програма је у 17 часова.