Бављење спортским активностима је одлично за психофизички развој сваког детета. Многи се опробају у различитим врстама спорта, али то углавном остане на нивоу хобија или тренирају до одређених година. Марко Милошевић, ученик VIII1 одељења, волео би да постане професионални спортиста.


Од малих ногу, почео је да тренира фудбал, којем се потпуно предао. Први клуб за који је играо био је Сирмиум, а затим Раднички. Посвећеност је донела одличне резултате, а љубав према овом спорту је толика да би желео озбиљно њиме да се бави. Волео би да једног дана заигра за Партизан, чији је навијач одувек, а не би било лоше остварити ни европску или светску каријеру. Видеће да ли је то пут којим треба да крене, али воља постоји.Ове године његова екипа победила је на окружном и међуокружном такмичењу, тако да се уложени труд исплатио.

Поред фудбала, Марко воли и кошарку, али се њом не би бавио професионално. Почео је да је игра са другарима на школском терену и победили су на школском такмичењу ове сезоне, али су на окружном изгубили. Ипак, сваки прави спортиста зна да су и порази део игре и да служе како бисмо унапредили аспекте у којима смо слабији.

Занима га и шах у чијим стратегијама ужива и вежба га у школи са осталим играчима овог умног спорта. Био је први на школском такмичењу у својој категорији и тако се пласирао на следећи ниво.

Планира да упише билингвални смер у Митровачкој гимназији.

Марко је добар друг, културан и одмерен дечко, којем је фудбал у срцу. Надамо се да ће једног дана обући црно-бели дрес, а ми ћемо га бодрити без обзира на то за који тим навијамо јер заслужује да оствари своје снове !
Интервју урадио : Андреј Илић VIII2