На основу Закона о младима, Покрајински секретаријат за спорт и омладину већ пету годину заредом финансира програм “Фонд за таленте” који је намењен афирмисању талента и њихових ментора, ради подршке и обезбеђивања њиховог континуалног рада и успеха, побољшавања услова за њихов рад и напредовања.
Сваке године се награђују најуспешнији талентовани ученици основних и средњих школа, који су остварили врхунске резултате у области науке, технике, уметности и спорта на републичким и међународним такмичењима. Најуспешнијим ученицима и ученицама се додељују награде, затим похвале као одређени вид даљег подстицаја и специјалне похвале оним ученицима и ученицама који су постигли врхунски успех у више области.
Никола Дугошија, ученик седмог разреда Основне школе “Јован Јовановић Змај” и његов ментор Бранислава Блајваз, наставник физике, добили су награду за остварене врхунске резултате у области науке. Никола је у школској 2014/15. години освојио прву награду на 37. Државном такмичењу из физике, одржаном у 18.-19. априла у Београду.
Свечана додела награда “Таленти 2015 ”одржана је 16.децембра у Свечаном холу Покрајинске владе АП Војводине.

DSCN1323 IMG_6878