Често поседујемо особине које су међусобно веома различите. Некада смо сами себи недокучиви, али управо те супротности нас чине уникатним. Ема Жутић из V4 одељења је нежна и осећајна пијанисткиња, али и опасна и жустра каратисткиња.

Као ученица 2. разреда основне школе, кренула је у Музичку школу и по својој жељи одлучила се за свирање клавира. Заузела је 1. место на Међународном такмичењу Piccolo Piano Talents, где се снимци шаљу из целог света, а стручни жири одређује резултате. У 2. и 3. разреду на такмичењима у Сремској Митровици осваја 1. и 2. место. Сада јој је главна преокупација била овогодишња смотра, јер се на њој види колико ко напредује.
У Музичкој школи наступила је на више концерата и тако стекла искуство за даља такмичења. Желела би да у будућности свира флауту, како би савладала и тај дивни инструмент. Од ове године у Музичкој школи, хор је обавезан предмет, а то јој је врло занимљиво. Имала је више извођења са хором у Сремској Митровици, а у плану су гостовања по Србији. Музика је њена велика љубав и пружа јој незаборавне тренутке.


На предлог мајке, када је бирала спорт којим ће се бавити, одлучила се за карате пре годину и по дана. Овај спорт је толико заволела да планира да освоји црни појас и да једног дана постане тренер ове древне борилачке дисциплине. Некада се бавила и плесом, али више јој се допада јапанска прецизност и способност.

У својој основној школи од 5. разреда је члан хорске секције, свиђају јој се наступи на приредбама и свечаностима, па ће и у наредним годинама наставити са овом активношћу.

Слободно време проводи напољу са другарима, омиљена игра им је између 4 ватре. Воли да чита драмске текстове, нарочито комедије.
Осећајност и неустрашивост неодвојиво су спојене у души наше Еме, девојчице са разоружавајућим осмехом и префињеним смислом за хумор.

Али њена жеља да стигне до црног појаса је веома озбиљна, те се ипак причувајте!