Билингвално VIII5 одељење окупило је ученике којима је енглески језик као матерњи. Осим што одлично знају енглески, многи од њих поседују и друге таленте. Један од изузетно даровитих је Тодор Николовски. А да ли ће своју будућу каријеру градити на српском, енглеском или италијанском језику, остаје да се види.


Прва велика Тодорова љубав је фудбал. Одувек воли овај спорт, а почео је да тренира 2016. године. Наступао је за више тимова, а тренутно се налази у пионирима митровачког Радничког клуба. Играо је на многим турнирима, а најбоље резултате остварио је са школском екипом у футсалу. Заузели су 2. место на Окружном такмичењу у Пећинцима и 2. место на Спортским играма младих. Предано је посвећен фудбалу и наставља неуморно са тренинзима.

Велике успехе остварује у музици на свом саксофону. Ова уметност га је дуго привлачила, а 2019. уписује Музичку школу. Углавном осваја прве или друге награде, у априлу га чека Републичко такмичење на омиљеном инструменту.

Овде није крај способностима младог Николовског. Стални је члан школске драмске секције, а за главну улогу у представи “Нојева фарма”, проглашен је за најбољег глумца у Срему 2023. године. 

Учествовао је на такмичењима из српског језика, књижевности, историје, екологије, математике, физике. Освајао је награде, стизао до високих рангова такмичења, заслужено добио Светосавске повеље.


Бави се цртањем и писањем песама за реп музику, коју обожава да слуша. Једна од његових ауторских песама однела је победу на Данима ћирилице 2023. Рекреативно игра кошарку, воли да проводи слободно време са другарима из школе. Ужива да гледа серије и филмове, кад стигне.

Планира да упише билингвално одељење у Митровачкој гимназији. Волео би да буде брокер јер му се допада канцеларијски посао у којем ипак има динамике. Овај свој сан посматра као реалан. Има још један, велики, за који мисли да је теже остварив. То је да заигра фудбал у италијанском граду Милану и постане светски познат играч. Будућност уме пријатно да нас изненади, никада не треба одустајали од онога што свим срцем желимо.

Buona fortuna, Тодоре !