Пливање се сматра једним од најздrавијих спортова у којем је активност потпуно загарантована. Још ако у њему остварујете одличне резултате, успех и уживање иду руку под руку.

Лана Новотни, ученица V4 одељења, кренула је са три године на пливање, прво на базену “Оаза”, затим и на Градском базену. Овим спортом се бавила рекреативно, а затим су уследили резултати. Почела је са тренинзима јер јој је узор била старија сестра.
Са пет година је на клупском такмичењу освојила златну медаљу у дисциплини 25м делфин. Бавећи се пливањем, обишла је Бор, Суботицу, Кикинду, Београд, Нови Сад, Крушевац. У Ваљеву ове године осваја друго место у дисциплини 200м леђно, а треће, четврто и седмо место заузима у више различитих дисциплина. Прошле године у Бору заузела је четврто место у дисциплини 100м делфин. Наставља вредно са тренинзима и усавршавањем.


Фолклором се бавила од пете до седме године. Tу је освојила једну диплому, као и две златне медаље и једну сребрну. На такмичењима је учествовала са сестром, која јој је и овде била звезда водиља. Воли да игра одбојку и планира озбиљније да јој се посвети, као и тренинзима опасне џију-џице. Ужива и у вежбама за развијање мишића, а уме и да одигра коју партију шаха понекад. 

Осим што се савршено сналази у различитим спортовима, Лана је од 2020. године и ученица Музичке школе. Свира клавир, а овај инструмент ју је привукао својом отменошћу. И овде остварује сјајне резултате, тако да је власница бронзане медаље на музичком такмичењу. При Музичкој школи, прошле године постала је и чланица хора са којим је већ често наступала у Сремској Митровици. Пред њом су многа такмичења и наступи широм наше земље. 

У школи је у нижим разредима учествовала на такмичењима из математике и рецитовања. Слободно време проводи са другарима, воли да гледа серије, а нарочито јој се свиђају комедије. Кад порасте, желела би да буде физиотерапеут или хирург.
Лана је насмејана и ведра девојчица, чија свестраност заиста оставља без даха. Њен спортски начин живота потврда је старе латинске пословице да се у здравом телу налази здрав дух !