Следеће недеље обележава се Међународни Дан девојчица, као и сваког 25. априла. У нашем главном граду, Београду, одиграће се сва дешавања у част девојчица које су оствариле велика достигнућа у ИКТ-у. Овогодишње такмичење организовали су Министарство информационих и телекомуникационих наука заједно са УНДП (Програм Уједињених нација).

Због достигнућа наших ученица, послат је видео снимак у сврху промовисања девојчица у ИКТ-у. Девојчице из Змајеве школе су на прошлогодишњем такмичењу у ИКТ-у освојиле високо 1. место. То су биле Анђела Коњевић, Вања Зорић и Теодора Милошевић. Догађаји који ће се организовати су обилазак Музеја Николе Тесле и Владе Републике Србије. Овај дан обележава се 14. пут и буди велико интересовање посетилаца.

Дан девојчица у ИКТ-у има за циљ да оснажи девојчице приликом одабира будућих професија, да не подлежу стереотипима већ да се руководе личним жељама и талентима. ИКТ сектор у Србији расте до 20 посто годишње, што даје велики допринос држави и привреди.Наша школа је веома почаствована што има прилику да учествује на оваквом догађају и што постижемо сјајне резултате на такмичењима.

Новинарска секција, Емилија Ристић VII3