Од почетка школовања ишао је на такмичења из више предмета и постизао одличне резултате. Добро се сналази и са природним и са друштвеним наукама, као и у спорту. Ипак, пред крај основне школе открио је шта га највише интересује и мотивише да се бори за своје снове, а они нису мали.

Вук Сарић, ученик VIII4 одељења, културан је, свестран, пун разумевања, и размишља о веома озбиљним стварима, иако је млад. Своје идеје градио је поступно и темељно од малих ногу.

У 2. разреду привукла га је математика, освојио је 3. место на школском такмичењу и отада сваке године проверава своја достигнућа из ове науке. Најбољи резултат остварио је у 5. разреду стигавши до окружног нивоа. У истом разреду, опробао се на такмичењима из историје и екологије. На екологији се доказао више пута, у 5. и 6. разреду био је први у Републици. У 7. разреду у Републици заузима 2. место, а на Међународном нивоу 3. место. И ове године пред њим је Републичко такмичење из ове области.

Међутим, за њега је 7. разред био преломан када је кренуо на такмичење из географије, која му постаје омиљени предмет. Био је 2. на окружном такмичењу, које га и ове године чека из овог предмета, али и из историје. Ове две науке постале су му приоритет, за њих се интересује и надограђује своје знање и ван школских потреба.

Сходно томе, волео би да обиђе многе државе, то му је велики сан, а о свакој већ зна каква је клима, колико има становника, шта се све производи, културу и обичаје. Словенске земље и народи су му веома инспиративни, и за њих се прилично интересује.

Што се спорта тиче, ватерполо тренира од 1. разреда у ПВК “Срем”.Бави се и пливањем у којем је освојио највећи број медаља, око 50, а највише има златних. За школу се као седмак такмичио у пливању, био први у oкругу, 11. на Републичком у Нишу. И ове године иде на Републичко у мају, овај пут у Нови Сад. И у кошарци се такмичио за школу, тим му је 1. у општини.

Ту стижемо до другог великог сна који га држи будним. Кошарком, којом попуњава и слободно време, желео би да се бави професионално. Oд домаћих клубова, радо би играо за Партизан и, обавезно, за репрезентацију. А од страних клубова, животни изазов му је да заигра за амерички Boston Celtics. Ово је начин да оствари два сна – да обиђе свет и да игра кошарку. Двоуми се око уписа друштвеног смера у Митровачкој гимназији и српске Гимназије “Никола Тесла” у Будимпешти. Конкурисао је већ у мађарској школи, проучио добро ову земљу, а свиђа му се што би имао европску диплому. Самосталан је и снашао би се у другој држави, уколико буде примљен, једино га брине што би му породица јако недостајала и зато не зна шта ће решити.

Надамо се да ће кошаркашка лопта помоћи Вуку да заигра у омиљеном тиму, да обиђе ову нашу чаробну планету, а Америку детаљно, што му је посебна жеља. Чврсто верује да ће једнога дана играти важне утакмице уз подршку оних који га воле!