Крајем септембра месеца 2024. године састављен је план активности за овогодишње обележавање Дечје недеље под мотом ЈА САМ ДЕТЕ ИМАМ ПЛАН:  ТОЛЕРАНЦИЈА И ЉУБАВ СВАКИ ДАН и све активности су у потпуности и успешно реализоване.

У понедељак 07.10.2024. Дечја недеља виших разреда је отворена пројектима „Храном до здравља“ и „Здрави геометријски облици“ ученика 5. и 6. разреда. Носиоци овог пројекта су биле наставнице Маја Грујичић и Слађана Рончевић. Наставница хемије Тамара Нилић је ученицима 7. и 8. разреда одржала предавање на тему „Опасне хемикалије у исхрани“, док је наставница информатике Сабина Грујић са петацима и шестацима израђивала занимљиве слајдове на тему овогодишњег мотоа.

Уторак 08.10.2024. био је предвиђен за „Међугенарцијско учење“ кроз презентације ученика виших разреда на часовима немачког језика са наставницом Марином Стојковић. Такође, ученици 6. разреда су се нашли у улози наставнице математике и том приликом одржали су час код својих другова у петом разреду.

Среда 09.10.2024. је била резервисана за посету и дружење са ученицима из подручне школе у Јарку. Том приликом домаћини су организовали вашар, дружење волонтера и ученика која похађају наставу грађанског васпитања, као и турнир у одбојци и фудбалу. Ово је била једна од најзанимљивијих активности током ове недеље којој су се ученици наше школе највише радовали. МЗ „Шашинци“ нам је изашла у сусрет и помогла у остваривању ове активности. Истог дана, наставница музичке културе Сања Бабић је са ученицима виших разреда организовала караоке у којој су показали своје умеће.

У четвртак 10.10.2024. је организована посета професора историје Радована Срдића, мештанина села Шашинци и аутора неколико књига које се баве историјом овог сремског села. Ученици су имали прилику да кроз занимљиво предавање и разговор сазнају многе појединости о свом селу које можда до тада нису знали, од периода Римског царства па све до данас. Остварена је изванредна сарадња која ће се и у будућности наставити. Полигон спретности је приредила Јелена Сенте, наставница физичког и здравственог васпитања. У играма попут провлачења кроз обруч, бацање лоптица, игре балонима итд. ученици су могли да покажу своје умеће и сналажљивост. Радост и навијачки дух није изостао. Експерименти из физике су увек велика атракција за ученике тако да ни ове године ова активност није могла да изостане. За то је заслужан наставник физике Јован Свилар. На часу грађанског васпитања  ученици су кроз разговор са наставницама Мајом Грујичић и Маријом Маштраповић дошли до закључка које су то магичне речи које позитивно утичу на човека и које га јачају, мотивишу и чине срећним.  На крају је израђен и плакат „Магичне речи“.

У петак 11.10. 2024. ученице Марија Вулетић и Јована Јеремић су се нашле у улози наставнице српског језика и одржале су час код својих другова у 6. разреду. Ученици од 5. до 8. разреда су истраживали енглеске врсте шала са наставницом Весном Станковић и израђивали Падлет на ту тему.

.У холу школе је уприличена изложба ликовних и литерарних радова на тему овогодишњег мотоа, а за то су биле задужене наставнице Весна Лемајић и Маја Грујичић. У току Дечије недеље организована је и хуманитарна акција прикупљања школског прибора.

  • Све активности су пропраћене и забележене фотографијама које можете видети у наставку: