Представници Ученичког парламента Змајеве школе данас су били у гостима код малишана из вртића „Бубамара“ и том приликом им уручили играчке и дидактички материјал за рад.


Реч је о дугогодишњој сарадњи и пријатељству две образовне установе, а овог пута идеја је била да се изађе у сусрет потребама вртића, у виду едукативног садржаја, који ће подстаћи квалитетан и активан боравак деце, кроз заједничку игру, моторички и језички развој, креативност и пуно забаве.
У акцији, коју је Ученички парламент организоаво у склопу Дечије недеље, прикупљене су лопте и играчке за све узрасте, затим сликовнице, словарице, различити материјали за моделовање, сликање, писање и друге активности, уз помоћ којић ће се малци полако припремати за улазак у школски свет.

Данашња посета била је посебно емотивна за Змајеве парламентарце, јер су се на кратко присетили безбрижних дана, проведених код својих васпитачица. Колика је моћ малих гестова међу пријатељима потврдила је и главни васпитач Марина Сарановац, која се захвалила на поклону у име „бубамара“, и пожелела да пријатељство, које имамо, јача још више.

Акција помоћи вртићима трајаће до краја недеље, а у њој учествују школе чланице Асоцијације ученичких парламената на територији Града, које су подржале идеју Медицинске школе за допринос безбрижном одрастању најмлађих суграђана.