У подручном одељењу ОШ “Јован Јовановић Змај” у Јарку 9. октобра 2024. године организован је “Јесењи вашар” ученика 1 – 8. разреда са циљем да се сакупи новац за сређивање учионица.

Кишно јутро није обећавало реализацију зацртаног плана у дворишту школе, али је ипак грануло сунце и припреме су могле да почну. Мали и велики излагачи скупљали су се у преподневним часовима износећи столове и слажући сложно на њих артикле намењене продаји. У понуди се нашао слатко-слани асортиман, сокићи и вода за посетиоце, играчке, накит и све оно што приличи правом вашару. Јесењи мотиви и богатство боја предњачили су на импровизованим штандовима.

Весели и пријатни продавци успели су да стигну до срца сваког купца и задовољство је било обострано. Посећеност је била одлична, мештани Јарка радо су се одазвали позиву своје деце и унучића и учествовали у спремању целог догађаја уз учитеље и наставнике. Посебну захвалност ученици исказују члановима Месне заједнице на посети. Ипак, најдражи гости били су другари из подручног одељења исте школе из Шашинаца. Дошли су да подрже своје вршњаке у остварењу замисли и да дан проведу у пријатној атмосфери.

Након вашара, одмерили су снаге на фудбалском и одбојкашком турниру. Домаћини су тријумфовали кад је у питању фудбал, а гости су однели одбојкашку победу. Фер и поштено, нема шта!

Након спортских активности, млади волонтери обе подручне јединице разменили су своја искуства. Дугогодишњи рад волонтерске секције у нашој школи и несебично залагање да се помогне у учењу и социјализацији ученицима којима је то потребно, чине да она сваке године има све више чланова.

Шашинчани и Јарчани провели су заједно дивно и квалитетно време уз жељу да их слични поводи окупе и да се настави међусобна сарадња и опуштено дружење деце из ова два сремска села. Осим исте школе којој припадају, повезују их племенитост, хуманост, доброта, срчаност и одлучност да остваре све што пожеле. Нестрпљиво чекају следећу прилику за сусрет поносни што су Змајевци у правом смислу те речи!