Постоје разне врсте музичких инструмената – жичани, дувачки, ударачки, специјалне комбиноване врсте. Сви су посебни и јединствени, ту су да оплемене својим звуком онога ко их слуша. Ипак, само са једним инструментом се рађамо, а ко има среће и слуха, подариће себи и другима врхунску уметност певања помоћу свог гласа.


Анђела Гарић из одељења VIII6 волела је да певуши од раног детињства, а сви у окружењу уживали су док је слушају. Са 5 година кренула је на хор, прво у Шашинцима, затим у Сремској Митровици, у оквиру Музичког креативног центра “Вивак”. Усавршавала је и развијала свој раскошни таленат годинама у овом центру. Посетили су међународно такмичење у Црној Гори 2022. и 2023. године чији је циљ окупљање и промовисање хорских удружења. Певањем се бавила и у дечијем црквеном хору “Благослов”.

Музичку школу уписује 2023. године, смер соло певање. Њене гласовне могућности овде потпуно долазе до изражаја. Успешна је у свим жанровима, а највише пева оперу. Уз подршку и менторство наставнице клавира, такмичила се у певању народних етно песама у Земуну на републичком нивоу ове године, и заузела прво место.Ова победа и признање само су ветар у леђа да настави даље са унапређењем свог талента.
У Сремској Митровици наступала је више пута као певач и свирајући на клавиру. Од КУД “Прњавор” 2023. године добила је позив да наступи као гост, што је прихватила са радошћу. Жеља јој је да упише медицинску школу и постане физиотерапеут, али ће упоредо наставити са музичким образовањем. Волела би да се професионално бави поп музиком.

У школи је ишла на такмичења из математике, српског и енглеског језика, рецитовања, физике, хемије, шаха. У 6. разреду заузела је 2. место на општинском такмичењу из српског језика. 3. место јој је припало на општинском такмичењу из енглеског језика у 8. разреду. Такође, у завршној години основне школе, њена шаховска екипа са секције екипно заузима 1. место на општинском такмичењу, а појединачно Анђела је прва на школском, а четврта на општинском нивоу.
Слободно време проводи уз песму и клавир, јер музику сматра и својим хобијем. Надарена је и за цртање и сликање, па ужива и у овим активностима. Њена породица има одгајивачницу паса, а Анђела се бави и тренирањем ових дивних животиња. Широм Србије, посетила је многе изложбе паса.

Уз подршку драгих људи, огроман труд, залагање и велику љубав, све може да се постигне. Ни звезде нису тако далеко, ако кренемо ка њима. Срећно, девојчице са очаравајућим гласом !