Језик је основно и најсавршеније средство комуникације међу људима…кажу строге граматике широм света. Међутим, ако умете да се играте речима и да њима искажете широку палету осећања, то је онда уметност. Још ако сте културни, насмејани и искрени, с правом се каже да лепа реч и гвоздена врата отвара.


Урођени дар за магично изражавање и сјајне јавне наступе има Јована Грујичић из VI4 одељења. Већ у нижим разредима кренула је на рецитаторске смотре и такмичи се сваке године. У IV разреду стигла је до покрајинског нивоа, што јој је до сада био највећи успех, а своје умеће наставиће да усавршава. Од V разреда такмичи се и у области српски језик и култура изражавања, а сада је пред њом окружни ниво. Граматика представља њено велико интересовање, па ће се и у наредним годинама окушати на овом такмичењу.

Јована обожава и глумачку сцену, те је од III разреда члан Школе глуме Театар “Гартел” у Сремској Митровици где сваког викенда има пробе. Репертоар њених улога је шаренолик, што само говори о великом таленту. Прва улога била је у “Успаваној лепотици”, где јој је поверено да глуми лик добре виле Живане. Са представом “Царичин заточник” стигла је 2023. године до окружног нивоа глумећи Царицу. Наступа и у представи “Два краљевства”, а ту је опасна шпијунка која баш не уме правилно да изговори сва слова, и због тога долази до низа комичних ситуација. Ове године такмичиће се са представом “Заљубице”, где је носилац једне од главних улога. Глумом планира и даље да се бави.

Одличан је ђак, а слободно време проводи играјући се са сестром и другарицама. Воли да прави наруквице и разне украсе. Бавила се гимнастиком, пливањем, одбојком, коју сматра и хобијем.
Могуће је замислити Јовану као наставницу српског језика, пуну разумевања за ученике, што је једна од њених жеља. Поред тога, волела би да буде и докторица, можда зубарка, која би лепим речима и стрпљењем умирила пацијенте. А то каква би била глумица, можете проверити ако испратите репертоар нашег позоришта и одгледате неку од представа у којима бриљира.

Сигурно ћете уживати !