Светски дан менталног здравља обелeжава се данас 10 .октобра Широм света свака осма особа, или 970 милиона људи, живи са значајним менталним тешкоћама, према подацима Светске здравствене организације. Упркос томе што живимо у времену невиђеног напретка у науци, технологији и медицини, према водећем медицинском часопису „Ланцет”, све земље у свету суочавају се са различитим изазовима у вези са менталним здрављем.

Змајевци су данас погледали краткометражни филм The Butterfly Circus (Cirkus Leptir)са мотом да се уз труд и веру у себе све може постићи .Рефлексију на филм и „вентилацију „осећања радили су психолог и дефектолог школе са ученицима из Вршњачког тима.

Наредних дана биће још низ активности са циљем  подизање свести о важности менталног здравља у нашем свакодневном животу. Можете бити савршено физички здрави, али ако сте дуго тужни, раздражљиви, тешко вам је ујутру да устанете из кревета, не видите смисао ни у чему или много бринете до те мере да вас то паралише, то ће значајно да умањи квалитет вашег живота и спречити вас да остварите свој пун потенцијал .