Упоредо са Дечијом недељом, која се ове године обележава под слоганом “Велико срце деце Србије”, организоване су спортске активности у Недељи школског спорта за ученике од петог до осмог разреда.

Први дан био је у знаку стонотенисера. У јакој конкуренцији и невероватној атмосфери за коју су били задужени навијачи, победу су однели Јована Гарчевић, у конкуренцији девојчица и Александар Милошевић, у конкуренцији дечака.

Други спортски дан био је резервисан за фудбал. Добре временске прилике утицале су на одличну игру коју су фудбалери приказали на терену. Срећа се осмехнула представницима одељења VI1 и V3, који су ушли у финале. На крају, тријумф је припао млађој екипи.

Баскеташи су наступили у среду. Такмичиле су се мешовите екипе дечака седмог и осмог разреда. Сала је била недовољно велика да прими све који су желели да гледају. Победу је однела екипа под називом “Сви за једног”.

Инсталацијом апликације “Трчимо за школу” Змајевци су у четвртак прикупљали километре за школу. У овој трци су сви били победници јер су заједничким снагама успели да поправе пласман школе у великом националном изазову, који промовише физичку културу.

Петог такмичарског дана играла се одбојка. Учествовали су мешовити тимови девојчица седмог и осмог разреда. Финале је припало представницима одељења VI1 и VIII2. И овог пута, млађи су показали да имају више снаге и мотивације за победу.