“Једина врлина којом човек не може да се похвали је скромност. Кад би се њоме похвалио, више не би био скроман”. Волтер

Срећа је што други могу да га похвале, јер то сам сигурно не би учинио. Уместо празне приче, његова дела говоре о томе какав је. Михајло Слијепчевић из VII4 одељења је насмејан, тих, повучен и културан дечак. Вредан је, марљив, упоран, а са таквим особинама, успех је загарантован.

Током школовања, такмичио се из више предмета. У нижим разредима окушао се на Мислиши и енглеском језику. У петом разреду је из српског језика био 3. на окружном нивоу, а из математике се опробао на школском такмичењу. Из физике, као новог предмета у шестом разреду, успева да стигне до округа, из српског језика исте године је 2. на окружном, а из математике стиже до општинског нивоа.
Седми разред доноси му окружна такмичења из физике и хемије, а из математике општински ниво. Иако га прилично интересују природне науке, ипак му је најдражи српски језик, односно једна грана проучавања-граматика. Ове године у мају, Михајло посећује Тршић и на републичком нивоу заузима 5. место из српског језика и језичке културе. Залагање и труд су дали сјајне резултате, а следеће године ће наставити да се развија у овој области.

Рекреативно се бавио пливањем, а у будућности планира да настави. Слободно време проводи са другарима, одигра понеку игрицу, али и помаже родитељима у домаћинству и у пољопривредним пословима. Планира да упише гимназију, највероватније “ит” сектор. У наредних годину дана донеће коначну одлуку.

Овај изванредни Змајевац плени добротом и једноставношћу. Уверени смо да ће и у осмом разреду заузети одлична места на такмичењима, радити на очувању српске језичке баштине и бити понос своје школе!