Осмех који разоружава, одмереност, позитивност, свестраност. Све су то особине Лазара Лукића из VIII5 одељења, дечака са различитим интересовањима и спортисте који живи за утакмице.


Природне науке су га одувек привлачиле, мада је и у друштвеним остварио завидне резултате. Од првог разреда на математичком такмичењу Мислиша тестирао је своје вијуге са великим успехом. Пети разред доноси биологију и њену грану, екологија, која му се посебно допала. На међународном нивоу еколошког такмичења заузео је 1. место. У 6, 7. и 8. разреду се пласирао на републички ниво, али није прошао даље.
Физика, још једна природна наука, одвела га је до окружног нивоа. Техника и технологија му осигурава општински ниво у седмом и осмом разреду, као и хемија и географија у осмом разреду. За неког ко воли природне науке, историја ће бити предмет којем се много посветио. У седмом разреду стиже до општинског нивоа, а осми разред му доноси 7. место у Републици из ове друштвене науке.

Био је члан драмске секције у вишим разредима и често наступао на школским приредбама.

Спортске активности су му такође веома блиске. Од другог до шестог разреда тренирао је фудбал у Радничком, сваке године играо на турнирима у Руми, Јарку, Новом Саду, Сремској Митровици и освојио је 10 медаља.

Највећа љубав му је, ипак, кошарка. Од шестог разреда налази се у КК “Срем”. У осмом разреду путем баскета и кошарке осваја општински ранг такмичења. Игра у Квалитетној лиги Војводине, осваја play off куп. Поред тога што би желео да гради кошаркашку каријеру, она спада и у његов хоби.

Слободно време проводи још и у читању историјских и психолошких књига.
Волео би да упише општи или природни смер у гимназији и да се бави архитектуром. Надамо се да ћемо у будућности имати прилике да видимо грађевине настале по његовим нацртима. А не би било лоше пратити неку познату кошаркашку лигу и запазити Лазара како погађа тројке !