Теа Достанић из VIII2 одељења је девојчица са много различитих интересовања и способности. Веома добро зна шта жели да оствари и чиме би да се бави, али није ни сањала да ће највећи успех на крају основне школе постићи из предмета који јој није био међу најомиљенијима.


Од другог до петог разреда је ишла на такмичења из математике, а Мислиша ју је довео до општинског нивоа и освајала је похвале за учешћа. У шестом разреду окушала је срећу на српском језику, из историје достиже окружни ниво, а 3. место на републичком такмичењу из екологије омогућава јој међународни ранг.
Општински ниво из српског језика осваја у седмом разреду, екологија је води до републичког, а те године доживеће и једно изненађење. Увидевши код Тее потенцијал и одлично знање географије, њена наставница је пријављује за школско такмичење из овог предмета. Није била одушевљена јер су јој неке друге ствари приоритет, али је отишла да проба. Стигла је до окружног нивоа и схватила да је могла боље, па је почела све више да се занима за чаробну географију.

У осмом разреду излази на такмичења из српског, енглеског и немачког језика, а прошлогодишњи успех из географије био је подстицај да овог пута да све од себе у овој области. Труд и рад су уродили плодом у виду 1. места у Републици, што јој је много значило.
Теа се у нижим разредима рекреативно бавила плесом у групи “Олена” и наступала широм Србије. Њена велика жеља је да у будућности живи у Шпанији јер је ова земља одушевљава својом културом и темпераментом. Већ две године онлајн учи овај романски језик и успешна је у томе. Наравно, помажу јој и шпанске серије.
Уписала је смер за биологију и хемију у Митровачкој гимназији јер планира да се бави ветерином. Посебно је интересује проучавање егзотичних животињских врста. Сазнала је да се у тој области може специјализовати у Љубљани, планира тамо да студира, а овог лета полако ће почети да учи словеначки језик.

Слободно време проводи са друштвом, а воли да прати и емисије и да чита литературу о ветерини. Сања о томе да споји љубав према биологији и географији путовањем по многим земљама како би изучавала ове врсте животиња.
Теа је прави пример да нам је понекад потребно да нас неко усмери на другачији пут од оног који смо планирали, али и да нам то покаже како ипак можемо остати своји. Освајање првог места из географије је савршена завршница основне школе, а стечено знање ће јој помоћи кад буде обилазила различите делове света и бити подсетник да може остварити све што пожели кад се потруди!