Деценијама уназад људи се селе из мањих места у веће градове. Углавном је то због школовања, запослења и различитих могућности. Супротни случајеви су доста ређи. Ипак, једна породица је одлучила да из Новог Сада дође да живи у Сремску Митровицу.

Одељење V2 од септембра је добило нову ученицу. Из Српске Атине у царски Сирмијум доселила се Елена Владисављевић. Брзо се навикла на нову средину, а већ после недељу дана изгледало је као да је са својим другарима од почетка школовања. Дочекана је срдачно и лако се уклопила јер је врло комуникативна и отворена. На мањи град нема притужби, све јој је близу и може пешке да стигне где год хоће. Све активности започете у Новом Саду овде је успешно наставила, а неке жеље су јој се испуниле тек у Сремској Митровици.

Са 7 година почела је да тренира карате, јер је то борилачки спорт који јој се највише свидео. Стигла је до светлозеленог појаса. На такмичењима у Беочину, Осечини, Сремској Митровици углавном осваја 1. или 2. место, а највећи успех је остварила у Београду заузевши 2. место на европском такмичењу. У атлетици је била веома успешна и са 10 година освојила је 1. награду у скоку у даљ. Одувек је хтела да тренира одбојку, а то је успела да реализује јесенас доласком у наш град.

Још један спорт је Елени веома драг. Посете ранчу “Димитријевић” у близини Новог Сада пробудиле су љубав према коњима и јахању. Од септембра почиње да тренира јахање на митровачком хиподрому рекреативно и спортски, а такмичења су пред њом.

Од 2. разреда свира клавир, а новосадску Музичку школу заменила је митровачком “Петар Кранчевић”. И ову промену је стоички поднела и спрема се са будућа такмичења. Енглески језик је заволела поред мајке, која је наставница истог, и успешно савладава напредни ниво. На новосадском такмичењу отвореном за познаваоце енглеског језика различитих година, прошла је први круг, стигла до округа и наставља марљиво даље. У школи се ове године такмичила из области српски језик, рецитовање, биологија, шах и остварила запажене резултате, а резултати наредних нивоа тек треба да уследе.

Велики је љубитељ животиња, а поред коња много воли и мачке. Сада има двориште, па јој је једна маца постала кућни љубимац и свакодневно се играју. Нема много слободног времена, а проводи га са другарима из школе. Открила је чари боравка у градској библиотеци и често оде тамо са другарицом да читају омиљене књиге.

Кад порасте, желела би да буде ветеринар, адвокат, глумица, а волела би да настави да се бави спортом. Елена је свестрана и весела девојчица, креативна, пуна идеја, сјајна другарица. Њени другари су срећни што је постала део њиховог одељења и нови Змајевац !!!