На завршну 66. смотру дечијег драмског
стваралаштва „Мајски сусрети“ у Темерину,
која ће се одржати од 15. до 17. маја ове године селектор шаље и представу наше школе „Из другог угла” по тексту Дајане Николовски, професорице српског језика и књижевности. Представа је добила похвале:
за сценографију: Војислав Крстић и Дајана Николовски
за оригиналан текст: Дајана Николовски
ЗА ГЛУМАЧКА ОСТВАРЕЊА:
Дуња Малешевић, 6-1
Тодор Николовски, 8-5
Стефан Милорадић 8-2 и
Милица Кефер 6-1.

Зонска смотра дечијег сценског стваралаштва одржана је у Пећинцима 26. и 27. априла 2024. у организацији Савеза уметничког стваралаштва аматера Војводине и централне установе културе у општини Пећинци.

На смотри је изведено десет представа из Пећинаца, Старе Пазове, Сремске Митровице, Инђије, Сурдука и Шида које је у функцији селектора оцењивао глумац и професор глуме на Академији уметности у Новом Саду, Миљан Војновић, који прати рад деце и њихових ментора у целој Војводини.

“Квалитет рада са децом у Срему је из године у годину све већи и драго ми је што сам се ове године дружио са више од две стотине малишана основношколског узраста и њиховим менторима. Као и претходних година критеријум позоришне струке, усаглашен са пропозицијама Савеза уметничког стваралаштва аматера Војводине у области дечијег драмског стваралаштва, превасходно сагледава следеће аспекте: изразитост сценске радње; спонтаност и креативност дечијег израза на сцени; концептуалну организованост, делотворност, аутентичност и иновативност; функционалност употребе сценских
елемената; као и целокупно смислено и емотивно дејство представе на аудиторијум.” – каже Војновић.

„Наш ансамбл представља део ученика који чине драмску секцију Основне школе „Јован Јовановић Змај” из Сремске Митровице. У овогодишњој поставци су ученици од 6. до 8. разреда, а већини њих је ово први или други пут да су се нашли на позоришним даскама.
Ово је трећи пут да припремам представу за смотру и највећи успех наше школе до сада, сваке године напредујемо по мало! Сам текст је написан у складу са афинитетима самих ђака, узимајући у обзир њихове личне хобије, обавезе, порекло. Поносна сам на ученике, њихов труд, залагање и време уложено у пробе које некад трају сатима и надам се да ће им ово дружење са уметношћу створити успомене за цео живот.” – рекла је наставница Дајана.

Ансамбл чине:

Андрија Милисавић 6-1, глуми наратора
Дуња Малешевић 6-1, глуми Дуњу
Ана Малбашић 7-2, глуми Дуњину маму Вања Васиљевић 6-1, глуми Елену, Дуњину другарицу
Драгана Дринић 6-4, глуми Еленину маму
Тодор Николовски 8-5, глуми Николу
Стефан Милорадић 8-2, глуми Николиног тату
Милица Кефер 6-1, глуми маму дечака Николе
Матеја Мојсиловић 7-3, глуми Матеја, Николиног друга,
Марко Ромаков 8-5, глуми Марка, Николиног друга
Лука Дудић 8-5, глуми Луку, Николиног друга
Антон Разбегајев 7-2, глуми наставника руског језика
Максим Гуслов 8-5 је наш техничар и тонац.

Снимак наступа са Зонске смотре у Пећинцима, а надамо се да ћемо из Темерина донети још бољи запис и лeпше фотографије!