Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за спорт и омладину и ове године уручили су лауреате фонда “Таленти 2016” најуспешнијим ученицима и њиховим мeнторима за остварене резултате у школској 2015./16.години . Награде је добило 73 ученика и 74 ментора који су остварили врхунске резултате на такмичењима у земљи и иностранству. Међу награђеним ученицима у области науке је и наш ученик Никола Дугошија и његов ментор Бранислава Блајваз. Никола је признање добио на основу резултата постигнутим на такмичењу из физике.

Свечано уручење признања најуспешнијим ученицима основних и средњих школа и њиховим менторима одржано је 21.12.2016. године у Покрајинској влади.  Награде су уручили потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез.

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић поручио је награђеним ученицима да њихов успех заслужује поштовање, јер врхунски резултати које су остварили на такмичењима у области науке, технике, уметности и спорта представљају спој талента, марљивости и истрајности самих ученика, посвећености њихових ментора, као и подршке родитеља.