Отворена, непосредна, насмејана, директна. Таква је Марија Стојковић из V2 одељења. Девојчица која има различита интересовања и жеље, а све то обликује њен јединствени карактер.


Од 5. до 7. године бавила се модерним плесом у Alex flesh dance групи. Наступали су у Сремској Митровици и у Новом Саду. У костимима Пинк Пантера и са сјајном кореографијом, заузели су 1. место на такмичењу у Новом Саду. Овај период остао јој је у најлепшем сећању.
Следеће чему се посветила, била је гимнастика у групи Gym022 од 2. до 5. разреда. Ту је освојила око 10 пехара и преко 40 медаља. Највећи успех било је освајање 2. места на европском првенству у Румунији.
Од 5. разреда почела је да тренира одбојку у ГЖОК “Срем”. Успешна је и брзо напредује, а овај спорт је посебно занима. Учествовала је на турниру у Бечеју и осетила како је то бити прави одбојкаш.
На окружном такмичењу из српског језика заузела је високо 3. место, а на окружном шаховском такмичењу 4. место. Пети разред је са собом донео могућност да се искаже у овим областима.
Хоби јој је да црта, па је ове године учествовала на конкурсу светског нивоа једне стране фирме и заузела 1. место. Рад је био на тему безбедности. Воли да чита и често посећује градску библиотеку са другарицом. Вожња бицикла по граду и по кеју је опушта и тако проводи квалитетно време са друштвом.
Желела би да постане архитекта, али и да се озбиљно бави одбојком. Снови су покретачи који нас воде напред, а уз Маријину одлучност и упорност, сигурно ће се и остварити !