Пројекат “Pros and Cons of using gadgets “ (Предности и мане употребе дигиталних уређаја), који су реализовали ученици VIII4 одељења, Нађа Марељ, Милица Ковачић, Даница Росић, Давид Хорватић, Иван Лангенекер, Никола Трнинић и Вук Сарић, награђен је за најкреативнији у конкуренцији “Better Together” идеја за унапређење квалитета живота младих у непосредном окружењу.

Ових седам ученика, под менторском палицом наставнице енглеског језика Татјане Штефанац, на најинтересантнији начин су изнели решење како деца и млади могу да проводе слободно време, а да се то не сведе на употребу друштвених мрежа и играње игрица. Међу предлозима су се нашли: разговор са познатим спортистима на тему слободног времена, као и разговор са бакама и декама, организовање школских излета и стручних посета, коришћење едукативних игара. Могли смо их видети како припремају и деле летке, играју друштвене игре, организују фудбалски турнир…. и заиста су уживали у улози покретача промена у друштву.

Реч је о интернационалном догађају “Be the Change” , који су у Београду организовали ДФЦ Србија и Вега омладински центар, уз финансијску подршку Ерасмус+ програма. Ове године учествовало је више од 200 младих из Србије, Румуније, Шпаније, Ирске, Пољске и Израела.

Змајевци су имали прилику да, у атмосфери пуној позитивне енергије, поделе своју причу са другима, али и да размене искуства и остваре нове контакте.

Пред њима је нови изазов, који би требало да буде наставак ангажовања на решавању проблематике у простору где живе и раде, а верујемо да ће та решења постати покретачка снага другим земљама у којима расте свест о томе да наша деца заиста могу да промене свет.