У организацији Ученичког парламента и одељенског већа осмих разреда, Змајевци су 16.12.2016. године посетили десети-јубиларни Фестивал науке у Београду.

Десети фестивал науке је организован од 15.-18.12.2016. године у халама број 3,3А и 11 Београдског сајма. Овом приликом посетиоци су могли да учествују у више од 30 интерактивних поставки и размењују своја знања и искуства са великим бројем младих научника и студената који су се потрудили да посетиоцима објасне суштину експеримената. Хала 3А је симболички названа “Теслина зона” јер је у част обележавања 160 година од рођења великог научника у њој била поставка многобројних Теслиних патената и експеримената . Хала 3  је била резервисана за поставке и експерименте и области хемије, анатомије, биологије, математике и криминалистике . У хали број 11 су гостовали научници из Француске, Словеније, Естоније и Шведске и изводили свој научни шоу-програм.

Сви посетиоци могу да се сложе да  програм десетог Фестивала науке заслужио чисту десетку.

Вођени радозналошћу, инспирисани сваким детаљем света око нас, увек расположени да експериментишемо ми се радујемо следећем Фестивалу науке!