Ове школске године Дечја недеља се обележавала у периоду од 7. до 13. октобра под следећим мотом „Слушајте мама и тата, желим сестру ил’ брата“. Посебна пажња је посвећена стварању позитивне климе за рађање и пружање подршке развоју модела одговорног родитељства.

          У нашој школи су поводом обележавања Дечје недеље реализоване спортске, креативне, едукативне и забавне активности.

У понедељак 7. октобра је отворена Дечја недеља читањем дечјих права из Буквара дечјих права, а затим су ученици израђивали паное. Одржан је турнир у стоном тенису под руководством наставнице Мире Грбић, а наставник Мирослав Певац је демонстрирао показну вежбу из Прве помоћи.

У уторак 8. октобра су одржане бројне активности.  Ученици првих разреда су цртали кредама у боји на платоу испред улаза у школу, а сва одељења нижих разреда су учествовала у изради паноа у холу школе. Одржана је изложба литерарних и ликовних радова ученика старијих разреда. Од спортских активности издвајамо турнир у фудбалу. После часова је одржан квиз о Дечјим правима у сарадњи наставнице Мире Ђурић и Драгане Бенић, а победу је однела екипа 5. разреда.

У среду 9. октобра је обележен „Дан под маскама“ за ученике нижих разреда. Деца су, као и сваке године била креативна и маштовита, а овај дан им је највише протекао у забави. Наставници Золтан Хегедиш и Јоца Копчић су организовали турнире у одбојци и фудбалу. Наставнице Мира Грбић, Соња Туцаковић и Тања Штефанац су одржале са ученицима виших разреда „Игре без граница“.

У четвртак 10. октобра је за ученике нижих разреда одржана радионица на тему „Разрешавање сукоба међу браћом и сестрама“. Радионицу је реализовала психолог Љиља Дудић у сарадњи са Вршњачким тимом који чине ученице Исидора Чергић, Селена Дудић и Мила Дивљак. Одржано је фудбалска утакмица између наставника и ученика после часова, као и финале спортских турнира.

У петак 11. октобра ученици свих нижих разреда су учествовали у акцији „Деца деци“, прикупљање школског прибора, обуће и гардеробе за ученике СОШО „Радивој Поповић“. Ученици трећег разреда су организовали приредбу за прваке, а ученици четвртог разреда су им поделили беџеве и на тај начин су ученици првог разреда симболично примљени у Дечји савез Србије. Одржан је мини концерт Бориса Суботића и такмичење „Ја имам таленат“. У вечерњим сатима је за ученике од 5. до 8. разреда организована журка у холу школе под надзором одељењских старешина.

Свака активност је фотографисана, а посебно се захваљујемо ученицима новинарске секције, као и целокупном особљу у школи који су се потрудили да Дечја недеља протекне у најбољем могућем реду, кроз забаву и смех.